Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek

Elhunyt Ibrahim Ferrer kubai énekes, a Buena Vista Social Club tagja

MTI (uno.hu)  2005.08.08. 13:27
Elhunyt vasárnap Havannában Ibrahim Ferrer kubai énekes, a világhírű Buena Vista Social Club együttes tagja.

Új Che Guevara-s könyv! Moldova György: A napló

Moldova György  2005.06.08. 10:55
Ennek a könyvnek Che Guevara valóban létezõ bolíviai naplója volt a kiindulási pontja és éltetõ ereje. Átvettem belõle mindazokat az adatokat, melyeket lehetetlen lett volna másképp elmondani, mint ahogy Che leírta: dátumokat, földrajzi neveket és irányokat, vadászzsákmányokat, harci összecsapások napjait és körülményeit. Mit adtam hozzá én? Bármilyen különösen is hangzik, elsõsorban magát Che Guevarát - a hõs elképzelt jellemét.

Che Guevara barátja...

Federics Judit  2005.04.23. 15:07
A püspökladányi világutazó, Bihari László északtól délig, kelettől nyugatig valóban minden földet bejárt. Bill - ahogy Püspökladányban ismerik - ha itthon van, ritkán tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítaná meg egy-egy ismerős és ne érdeklődne: hol járt legutóbb és hová készül mostanában? Ő pedig mesél. Hónapokig vadásztam rá, míg megtaláltam. Mint kiderült, eddig Kurdisztánban (Törökország) volt – ezúttal munkaügyben.

Az abszint és Ernest Hemingway

abszint kávézó és étterem  2005.04.17. 18:10
Az abszint: smaragdzöld színű igen erős pálinka, melynek legfontosabb összetevői az ánizs és az üröm (artemisin). A növényi illóolajok feloldása miatt jellegzetesen magas alkoholtartalma (60 - 65 %), színe - melyet a klorofil adott – és keserű íze a legfontosabb jellemzői. Magas alkoholtartalma miatt gyakran vízzel keverve fogyasztották (ekkor színe opálsárgává vált); keserű ízét ellensúlyozandó kockacukorral édesítették, amit egy jellegzetes, lukacsos ezüstkanálra tettek, s úgy folyatták át rajta az italt.

Kuba megsérti az emberi jogokat

RTL Klub Online (tiszi)  2005.04.17. 13:09
Az emberi jogok megsértése miatt határozatban ítélte el Kubát az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága. Kuba visszautasította a határozatot, mondván, hogy bírálatukat főként az Egyesült Államok hatására, politikai okokból fogadták el. Tény, hogy a genfi Emberi Jogi Bizottság Kuba mellett kritizálta Észak-Koreát is, miközben Kína, Zimbabwe és Oroszország elkerülte a bírálatot.

„LATINO” - új éjszakai sorozat a Duna Televízióban

dunainfo  2005.04.17. 12:54
A DUNA Televízió tavasszal új éjszakai sorozatot indít „Latino” címmel, mai latin-.amerikai és spanyol rendezők filmjeiből, de helyet kapnak a sorozatban olyan nem latin-amerikai rendezők alkotásai is, amelyek jól ráéreznek a „latin-amerikaiság”-ra, mint Wim Wenders filmje, a legendás kubai zenészekről szóló Buena Vista Social Club, vagy Eila Hershon és Roberto Guerra Frida Kahlo-ja: dokumentumfilm a nagy mexikói festőművésznőről (nem tévesztendő össze Julie Taymore játékfilmjével, Salma Hayekkel a főszerepben).

Che Guevara a mozikban „hódít"

Bardon Nikoletta  2005.03.25. 14:10
Fidel Castro a nyilvánosság előtt hasra esett. Kuba veterán vezére már tíz amerikai elnököt túlélt, de fizikai állapota már nem a régi. Amerika nem felejt, nem engedték be Robert Redford filmfesztiváljára Che Guevara családját, hogy megtekintse a legendás forradalmárról készült filmet, így aztán a producer, Robert Redford maga mutatta be a családnak a filmet külföldön. Egy motoros naplója - ez a cím.

Fidel Castro I.

cigarshop  2005.03.25. 13:58
Fidel Castrot gondolom senkinek sem kell bemutatni. Saját szavaival mondja el a szivarhoz fûzõdõ viszonyát, emlékeit.

Omara Portuondó és Ibrahim Ferrer

V. V.  2005.03.12. 18:52
Megtanították. Épp csak nem mondták, hogy hagyjuk ezt az angolt, mi spanyolul beszélünk! A világhírű kubai énekesnő, Omara Portuondo és társa, Ibrahim Ferrer megjegyzést ugyan nem tettek, ha a sajtóbeszélgetésen valakinek kicsúszott a száján egy „szósöl kláb“, de a válaszban annyiszor mondták el, hogy „buena víszta szósziál klub“, ahányszor csak tehették.

Ami Che Guevara naplójából kimaradt

Kiss Valér  2005.02.25. 20:53
Az értelmes, cselekvõ halál értelmének faggatása az: Ami Che Guevara naplójából kimaradt.

Valdés, Zoé: A Semmi Édenében

Európa könyvkiadó  2005.02.25. 20:41
Kuba: a salsa ritmusa, vakító napsütés, trópusi viharok, buja vegetáció – és mindezek mögött a terjeszkedõ, mindent felfaló „semmi”. Ebben az édenkertnek álcázott semmiben, a Castro-rendszer szürke és ínséges hétköznapjaiban küszködve él Yocandra, egy irodalmi folyóirat fõszerkesztõje, aki arról álmodozik, hogy világhírû író lesz.

Ernesto Che Guevara halálának harmincadik évfordulójára

Ahmed Ben Bella  2005.02.20. 11:00
1967. október 9-én, a bolíviai La Higuera-ban, egy apró tanteremben kivégezték Ernesto Che Guevarát, akit elõzõ nap fogtak el. Így fejezte be életét az az ember, akit Jean-Paul Sartre korunk legteljesebb személyiségeként emlegetett. Argentína, Guatemala, Kuba, Kongó és legvégül Bolívia. Forradalmi elhivatottsága egyre újabb és újabb utakra indította, mindvégig azzal a nemes céllal a lelkében, hogy enyhítsen a szegények szenvedésein. Utolsó állomása La Higuera lett. 1962 és 65 között Ahmed Ben Bella miniszterelnök, az alábbi visszaemlékezés szerzõje, gyakran találkozott vele Algírban, mely akkoriban menedéket nyújtott a világ összes anti-imperialistája számára.

HEROIKUS SZÜLETÉS

ZOÉ VALDÉS  2005.02.20. 10:51
Meséli anyám, hogy 1959. május elsején történt, ô a kilencedik hónapban volt, már tudta, hogy lány vagyok. Mondja, hogy ”-Havannából átgyalogolt a Revolución térre, hogy meghallgassa a Comandantét. És a beszéd kellôs közepén egyszer csak nekifeszültem a fejemmel a medencéjének, kezdtem törni-zúzni a csontjait. Vállon kellett kivinni a Quinta Reina felé. Még mielôtt kiért volna a sûrû tömegbôl, ahogy elvitték a tribün elôtt, Che a hasára terítette a kubai zászlót, de ô szinte észre sem vette, mert én egyre gyötörtem, rohadt kínokat okoztam neki. És Fidel csak mondta szép jövôt ígérô, lelkes ünnepi beszédét. És én döfködtem anyámat a fejemmel, a könyökömmel, az öklömmel, menekülni akartam a testébôl, mindenünnen.

Che Guevara: Isten trónjánál

Hegyi Gyula  2005.02.20. 10:49
Azok számára, akik a történelemben a tőzsdeindexen és a fegyveres erőszakon túl az eszméket is számontartják, II. János Pál kubai látogatása az utóbbi esztendők egyik legfontosabb eseménye volt. II. János Pál pápa és Fidel Castro személyéről együtt és külön-külön sok mindent gondolhatunk. Egy dologban azonban bizonyosak lehetünk: találkozásuk központjában nem a pénz, a piac, a gazdasági hatalom és a geopolitikai stratégia állt. Olyan dolgokról cseréltek eszmét, amelyekről "komoly embereknek" korunk illemtana szerint nemcsak tárgyalniuk, hanem gondolkodniuk sem ajánlott. Istenről és a kereszténységről, Marxról és a forradalmi szocializmusról, a kizsákmányolásról és a szegényekről, s arról az őrjítően korszerűtlen kérdésről, hogy melyik út vezet az igazsághoz.

 
Naptár
2021. December
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM