Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek
Hírek : Che Guevara barátja...

Che Guevara barátja...

Federics Judit  2005.04.23. 15:07

A püspökladányi világutazó, Bihari László északtól délig, kelettől nyugatig valóban minden földet bejárt. Bill - ahogy Püspökladányban ismerik - ha itthon van, ritkán tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítaná meg egy-egy ismerős és ne érdeklődne: hol járt legutóbb és hová készül mostanában? Ő pedig mesél. Hónapokig vadásztam rá, míg megtaláltam. Mint kiderült, eddig Kurdisztánban (Törökország) volt – ezúttal munkaügyben.

NÉVJEGY:
Születési hely, idő: Püspökladány, 1960. július 14.
Iskola: Geodéziai Szakközépiskola, Békéscsaba
Foglalkozás: földmérő, vezető műszeres
Kedvtelés: síelés (az utazáson kívül)
Beszélt nyelvek: angol, spanyol, illetve megérteti magát örmény, grúz, kurd, baszk, üzbég, sőt japán nyelven is

Tipp: - Beszélj az első utadról.
Bill: - 1975-ben, 15 évesen jártam először külföldön egy szervezett turistaúton a Magas Tátrában. Lenyűgözött a táj szépsége. Akkor határoztam el, hogy a lehető legtöbbet fogom látni a világból.

Tipp: - Akkor még egy 15 éves, zsebpénzből élő kamaszfiú voltál.
Bill: - Valóban: pénzem, tapasztalatom sem volt, a következő nyáron mégis felpattantam egy Szputnyik típusú félverseny-ólomparipámra és elindultam. A hátizsákomban néhány ruha, egy sátor, egy útlevél, a tüdőmben friss levegő - 2 nap múlva Zakopánéban voltam. Vadkempingezés közben éltem át először a szabadság ízét, amire alaposan rászoktam – nevet jóízűen.

Tipp: - Azért iskolába is kellett járni, ugye?
Bill: - A pályaválasztásnál fontos szempont volt, hogy ne helyhez kötött, irodai munkát kapjak a bizonyítvánnyal, így lettem földmérő. A munkám kapcsán nemcsak Magyarországon, de számos külföldi országban jártam, ami további világlátásra ösztönzött.

Tipp: - Akkoriban nem volt egyszerű utazgatni, kiutazási engedélyt szerezni
Bill: - 1988-ban egy amerikai magyar pap meghívólevele segített a kijutásban. A riói karnevál életre szóló élmény volt, de bejártam Brazíliát és Perut is. De voltam Japánban, Bolíviában, Szibériában, Kínában, Mexikóban és még rengeteg országban; körülbelül 50-re tehető a számuk. Az elmúlt 30 év alatt Ausztráliát kivéve mindegyik földrészre betettem a lábam - rengeteg csodás élményt szereztem. Általában a hátizsákom volt a társam – nem szeretek alkalmazkodni. Láttam luxust és nyomort. Szívszorító volt a kubai éhező gyerekek látványa, de ámultam a tengerparti luxusvillákat és lakóik életét látva. Az utak során neves személyekkel ismerkedtem meg. Jó barátommá vált Che Guevara (Fidel Castro ezredese) – és „persze” az ezredes lánya, Micsiszlow Rakowszy, a lengyel miniszterelnök fia és Chrudinák Alajos is.

Tipp: - Gazdag ember vagy?
Bill: - Élménygazdag. Ezt a vagyont senki nem tudja elvenni tőlem. A fizetésemet mindig a következő cél megvalósítására gyűjtöm, de sohasem elég. Utaztam már stoppal, tehervonattal, még ökrösszekérrel is. Töltöttem éjszakákat vasúti várókban és kerestem pénzt például az USA-ban kukákból kiszedett sörös- és kólásdobozokkal is. (Ezekért a szemétgyűjtő automata 5 centet ad darabonként).

Tipp: - A következő helyszínről mit tudhatuk?
Bill: - Thaiföldre megyek a szökőár sújtotta helyszínre.

Tipp: - Melyik ország áll a legközelebb hozzád?
Bill: - Természetesen Magyarország, hiszen a szüleimhez, rokonaimhoz és a barátaimhoz mindig hazahúz a szívem. A családalapítást is itthon tudnám elképzelni – majd valamikor – hangzik a harsány nevetés.

 

 
Naptár
2024. Július
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168