Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek
Hírek : Che Guevara barátja...

Che Guevara barátja...

Federics Judit  2005.04.23. 15:07

A püspökladányi világutazó, Bihari László északtól délig, kelettől nyugatig valóban minden földet bejárt. Bill - ahogy Püspökladányban ismerik - ha itthon van, ritkán tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítaná meg egy-egy ismerős és ne érdeklődne: hol járt legutóbb és hová készül mostanában? Ő pedig mesél. Hónapokig vadásztam rá, míg megtaláltam. Mint kiderült, eddig Kurdisztánban (Törökország) volt – ezúttal munkaügyben.

NÉVJEGY:
Születési hely, idő: Püspökladány, 1960. július 14.
Iskola: Geodéziai Szakközépiskola, Békéscsaba
Foglalkozás: földmérő, vezető műszeres
Kedvtelés: síelés (az utazáson kívül)
Beszélt nyelvek: angol, spanyol, illetve megérteti magát örmény, grúz, kurd, baszk, üzbég, sőt japán nyelven is

Tipp: - Beszélj az első utadról.
Bill: - 1975-ben, 15 évesen jártam először külföldön egy szervezett turistaúton a Magas Tátrában. Lenyűgözött a táj szépsége. Akkor határoztam el, hogy a lehető legtöbbet fogom látni a világból.

Tipp: - Akkor még egy 15 éves, zsebpénzből élő kamaszfiú voltál.
Bill: - Valóban: pénzem, tapasztalatom sem volt, a következő nyáron mégis felpattantam egy Szputnyik típusú félverseny-ólomparipámra és elindultam. A hátizsákomban néhány ruha, egy sátor, egy útlevél, a tüdőmben friss levegő - 2 nap múlva Zakopánéban voltam. Vadkempingezés közben éltem át először a szabadság ízét, amire alaposan rászoktam – nevet jóízűen.

Tipp: - Azért iskolába is kellett járni, ugye?
Bill: - A pályaválasztásnál fontos szempont volt, hogy ne helyhez kötött, irodai munkát kapjak a bizonyítvánnyal, így lettem földmérő. A munkám kapcsán nemcsak Magyarországon, de számos külföldi országban jártam, ami további világlátásra ösztönzött.

Tipp: - Akkoriban nem volt egyszerű utazgatni, kiutazási engedélyt szerezni
Bill: - 1988-ban egy amerikai magyar pap meghívólevele segített a kijutásban. A riói karnevál életre szóló élmény volt, de bejártam Brazíliát és Perut is. De voltam Japánban, Bolíviában, Szibériában, Kínában, Mexikóban és még rengeteg országban; körülbelül 50-re tehető a számuk. Az elmúlt 30 év alatt Ausztráliát kivéve mindegyik földrészre betettem a lábam - rengeteg csodás élményt szereztem. Általában a hátizsákom volt a társam – nem szeretek alkalmazkodni. Láttam luxust és nyomort. Szívszorító volt a kubai éhező gyerekek látványa, de ámultam a tengerparti luxusvillákat és lakóik életét látva. Az utak során neves személyekkel ismerkedtem meg. Jó barátommá vált Che Guevara (Fidel Castro ezredese) – és „persze” az ezredes lánya, Micsiszlow Rakowszy, a lengyel miniszterelnök fia és Chrudinák Alajos is.

Tipp: - Gazdag ember vagy?
Bill: - Élménygazdag. Ezt a vagyont senki nem tudja elvenni tőlem. A fizetésemet mindig a következő cél megvalósítására gyűjtöm, de sohasem elég. Utaztam már stoppal, tehervonattal, még ökrösszekérrel is. Töltöttem éjszakákat vasúti várókban és kerestem pénzt például az USA-ban kukákból kiszedett sörös- és kólásdobozokkal is. (Ezekért a szemétgyűjtő automata 5 centet ad darabonként).

Tipp: - A következő helyszínről mit tudhatuk?
Bill: - Thaiföldre megyek a szökőár sújtotta helyszínre.

Tipp: - Melyik ország áll a legközelebb hozzád?
Bill: - Természetesen Magyarország, hiszen a szüleimhez, rokonaimhoz és a barátaimhoz mindig hazahúz a szívem. A családalapítást is itthon tudnám elképzelni – majd valamikor – hangzik a harsány nevetés.

 

 
Naptár
2024. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY