Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek
Hírek : Che Guevara barátja...

Che Guevara barátja...

Federics Judit  2005.04.23. 15:07

A püspökladányi világutazó, Bihari László északtól délig, kelettől nyugatig valóban minden földet bejárt. Bill - ahogy Püspökladányban ismerik - ha itthon van, ritkán tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítaná meg egy-egy ismerős és ne érdeklődne: hol járt legutóbb és hová készül mostanában? Ő pedig mesél. Hónapokig vadásztam rá, míg megtaláltam. Mint kiderült, eddig Kurdisztánban (Törökország) volt – ezúttal munkaügyben.

NÉVJEGY:
Születési hely, idő: Püspökladány, 1960. július 14.
Iskola: Geodéziai Szakközépiskola, Békéscsaba
Foglalkozás: földmérő, vezető műszeres
Kedvtelés: síelés (az utazáson kívül)
Beszélt nyelvek: angol, spanyol, illetve megérteti magát örmény, grúz, kurd, baszk, üzbég, sőt japán nyelven is

Tipp: - Beszélj az első utadról.
Bill: - 1975-ben, 15 évesen jártam először külföldön egy szervezett turistaúton a Magas Tátrában. Lenyűgözött a táj szépsége. Akkor határoztam el, hogy a lehető legtöbbet fogom látni a világból.

Tipp: - Akkor még egy 15 éves, zsebpénzből élő kamaszfiú voltál.
Bill: - Valóban: pénzem, tapasztalatom sem volt, a következő nyáron mégis felpattantam egy Szputnyik típusú félverseny-ólomparipámra és elindultam. A hátizsákomban néhány ruha, egy sátor, egy útlevél, a tüdőmben friss levegő - 2 nap múlva Zakopánéban voltam. Vadkempingezés közben éltem át először a szabadság ízét, amire alaposan rászoktam – nevet jóízűen.

Tipp: - Azért iskolába is kellett járni, ugye?
Bill: - A pályaválasztásnál fontos szempont volt, hogy ne helyhez kötött, irodai munkát kapjak a bizonyítvánnyal, így lettem földmérő. A munkám kapcsán nemcsak Magyarországon, de számos külföldi országban jártam, ami további világlátásra ösztönzött.

Tipp: - Akkoriban nem volt egyszerű utazgatni, kiutazási engedélyt szerezni
Bill: - 1988-ban egy amerikai magyar pap meghívólevele segített a kijutásban. A riói karnevál életre szóló élmény volt, de bejártam Brazíliát és Perut is. De voltam Japánban, Bolíviában, Szibériában, Kínában, Mexikóban és még rengeteg országban; körülbelül 50-re tehető a számuk. Az elmúlt 30 év alatt Ausztráliát kivéve mindegyik földrészre betettem a lábam - rengeteg csodás élményt szereztem. Általában a hátizsákom volt a társam – nem szeretek alkalmazkodni. Láttam luxust és nyomort. Szívszorító volt a kubai éhező gyerekek látványa, de ámultam a tengerparti luxusvillákat és lakóik életét látva. Az utak során neves személyekkel ismerkedtem meg. Jó barátommá vált Che Guevara (Fidel Castro ezredese) – és „persze” az ezredes lánya, Micsiszlow Rakowszy, a lengyel miniszterelnök fia és Chrudinák Alajos is.

Tipp: - Gazdag ember vagy?
Bill: - Élménygazdag. Ezt a vagyont senki nem tudja elvenni tőlem. A fizetésemet mindig a következő cél megvalósítására gyűjtöm, de sohasem elég. Utaztam már stoppal, tehervonattal, még ökrösszekérrel is. Töltöttem éjszakákat vasúti várókban és kerestem pénzt például az USA-ban kukákból kiszedett sörös- és kólásdobozokkal is. (Ezekért a szemétgyűjtő automata 5 centet ad darabonként).

Tipp: - A következő helyszínről mit tudhatuk?
Bill: - Thaiföldre megyek a szökőár sújtotta helyszínre.

Tipp: - Melyik ország áll a legközelebb hozzád?
Bill: - Természetesen Magyarország, hiszen a szüleimhez, rokonaimhoz és a barátaimhoz mindig hazahúz a szívem. A családalapítást is itthon tudnám elképzelni – majd valamikor – hangzik a harsány nevetés.

 

 
Naptár
2021. December
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM