Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek
Hírek : Kuba megsérti az emberi jogokat

Kuba megsérti az emberi jogokat

RTL Klub Online (tiszi)  2005.04.17. 13:09

Az emberi jogok megsértése miatt határozatban ítélte el Kubát az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága. Kuba visszautasította a határozatot, mondván, hogy bírálatukat főként az Egyesült Államok hatására, politikai okokból fogadták el. Tény, hogy a genfi Emberi Jogi Bizottság Kuba mellett kritizálta Észak-Koreát is, miközben Kína, Zimbabwe és Oroszország elkerülte a bírálatot.

Richard Williamson, az amerikai delegáció vezetője szerint "Castro rendszere elnyomja a kubaiakat. Ennek ténye vitathatatlan. Ezért a kubai embereknek van szükségük a támogatásunkra, nem pedig a kormányuknak, amelyik elnyomja õket."

A Bizottság határozatban ítélte el Kubát, amiért a szigetország forradalmi vezetése, egy évvel ezelőtt 75 ellenzékit együttesen csaknem 1500 év börtönbüntetésre ítélt, mert bírálták a kubai rezsimet. Az ítéletek 6 évtől 28 évig terjedtek, de minden elítélt bírósági tárgyalása csupán egy napig tartott. Egyiküket, Julio Valdes Guevara-t egyébként éppen egy nappal azelőtt engedték ki a börtönből, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának tagállamai meghozták elítélő határozatukat. Az 53 éves ellenzéki férfinek súlyos vesebetegsége volt, ezért háziőrizetbe helyezték.

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága most elfogadott határozatában felszólítja a kubai vezetést, hogy biztosítsa a kubai emberek szóláshoz való szabadságát és garantálja mindenkinek a tisztességes, törvényes bírói eljáráshoz való jogot.

Felipe Perez Roque, kubai külügyminiszter közölte: "Kuba elutasítja az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának elítélő határozatát. De a bírálat tartalmán kívül magát a határozatot is visszautasítjuk. Ezért Kuba nem fog együttműködni annak végrehajtásában és továbbra sem vagyunk hajlandóak fogadni államunkban az Emberi Jogi Bizottság főképviselőjét. Semmi nevetségesebbre nem emlékszem az Emberi Jogi Bizottság történetében. Honduras kormánya valójában nem a határozat érdekében dolgozott, hiszen egyetlen érvvel sem álltak elő. Ezt az Egyesült Államok akarta. Õk találták ki, vitték végig és fogadtatták el bírálatunkat, nem pedig a hondurasi kormány"

Tény, hogy Kubát mindössze egyetlen szavazatnyi többséggel, 22 igen és 21 nem szavazat arányában, tíz tagállam tartózkodása mellett ítélték el. A határozati javaslatot Honduras terjesztette elő, de Kuba szerint a közép-amerikai ország az Egyesült Államok nyomására vállalta a szégyenletes szerepet.

Az ítélet után Kuba bejelentette, hogy határozatot terjesztenek elő az Egyesült Államok ellen, a guantanamói támaszponton őrzött rabok helyzetét illetően. Civil nemzetközi emberi jogi szervezetek már régóta kritizálják, hogy az amerikaiak Guantanamón több ezer foglyot tartanak fogva embertelen körülmények között úgy, hogy a rabok többsége azt sem tudja, konkrétan mivel vádolják.

Ugyanezek a civil jogvédő csoportok magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságát is keményen kritizálták módszerei alapján. Az emberi jogi szervezetek nemzetközi szövetségének iráni alelnöke szerint ugyanis az ENSZ szervezetének nem szubjektív, politikai kritériumok alapján, hanem független szervezetek által regisztrált jogsértésekre alapozva kellene éves országjelentéseit elkészítenie és akkor nem maradhatna ki sem az Egyesült Államok, sem Kína, sem Oroszország, sem Zimbabwe.

 
Naptár
2024. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY