Che Guevara & Kuba
Che Guevara & Kuba
Che Guevara
 
Menü
 
Kuba
 
Rólam
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírek

Elhunyt Ibrahim Ferrer kubai énekes, a Buena Vista Social Club tagja

MTI (uno.hu)  2005.08.08. 13:27
Elhunyt vasárnap Havannában Ibrahim Ferrer kubai énekes, a világhírű Buena Vista Social Club együttes tagja.

Új Che Guevara-s könyv! Moldova György: A napló

Moldova György  2005.06.08. 10:55
Ennek a könyvnek Che Guevara valóban létezõ bolíviai naplója volt a kiindulási pontja és éltetõ ereje. Átvettem belõle mindazokat az adatokat, melyeket lehetetlen lett volna másképp elmondani, mint ahogy Che leírta: dátumokat, földrajzi neveket és irányokat, vadászzsákmányokat, harci összecsapások napjait és körülményeit. Mit adtam hozzá én? Bármilyen különösen is hangzik, elsõsorban magát Che Guevarát - a hõs elképzelt jellemét.

Che Guevara barátja...

Federics Judit  2005.04.23. 15:07
A püspökladányi világutazó, Bihari László északtól délig, kelettől nyugatig valóban minden földet bejárt. Bill - ahogy Püspökladányban ismerik - ha itthon van, ritkán tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítaná meg egy-egy ismerős és ne érdeklődne: hol járt legutóbb és hová készül mostanában? Ő pedig mesél. Hónapokig vadásztam rá, míg megtaláltam. Mint kiderült, eddig Kurdisztánban (Törökország) volt – ezúttal munkaügyben.

Az abszint és Ernest Hemingway

abszint kávézó és étterem  2005.04.17. 18:10
Az abszint: smaragdzöld színű igen erős pálinka, melynek legfontosabb összetevői az ánizs és az üröm (artemisin). A növényi illóolajok feloldása miatt jellegzetesen magas alkoholtartalma (60 - 65 %), színe - melyet a klorofil adott – és keserű íze a legfontosabb jellemzői. Magas alkoholtartalma miatt gyakran vízzel keverve fogyasztották (ekkor színe opálsárgává vált); keserű ízét ellensúlyozandó kockacukorral édesítették, amit egy jellegzetes, lukacsos ezüstkanálra tettek, s úgy folyatták át rajta az italt.

Kuba megsérti az emberi jogokat

RTL Klub Online (tiszi)  2005.04.17. 13:09
Az emberi jogok megsértése miatt határozatban ítélte el Kubát az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága. Kuba visszautasította a határozatot, mondván, hogy bírálatukat főként az Egyesült Államok hatására, politikai okokból fogadták el. Tény, hogy a genfi Emberi Jogi Bizottság Kuba mellett kritizálta Észak-Koreát is, miközben Kína, Zimbabwe és Oroszország elkerülte a bírálatot.

„LATINO” - új éjszakai sorozat a Duna Televízióban

dunainfo  2005.04.17. 12:54
A DUNA Televízió tavasszal új éjszakai sorozatot indít „Latino” címmel, mai latin-.amerikai és spanyol rendezők filmjeiből, de helyet kapnak a sorozatban olyan nem latin-amerikai rendezők alkotásai is, amelyek jól ráéreznek a „latin-amerikaiság”-ra, mint Wim Wenders filmje, a legendás kubai zenészekről szóló Buena Vista Social Club, vagy Eila Hershon és Roberto Guerra Frida Kahlo-ja: dokumentumfilm a nagy mexikói festőművésznőről (nem tévesztendő össze Julie Taymore játékfilmjével, Salma Hayekkel a főszerepben).

Che Guevara a mozikban „hódít"

Bardon Nikoletta  2005.03.25. 14:10
Fidel Castro a nyilvánosság előtt hasra esett. Kuba veterán vezére már tíz amerikai elnököt túlélt, de fizikai állapota már nem a régi. Amerika nem felejt, nem engedték be Robert Redford filmfesztiváljára Che Guevara családját, hogy megtekintse a legendás forradalmárról készült filmet, így aztán a producer, Robert Redford maga mutatta be a családnak a filmet külföldön. Egy motoros naplója - ez a cím.

Fidel Castro I.

cigarshop  2005.03.25. 13:58
Fidel Castrot gondolom senkinek sem kell bemutatni. Saját szavaival mondja el a szivarhoz fûzõdõ viszonyát, emlékeit.

Omara Portuondó és Ibrahim Ferrer

V. V.  2005.03.12. 18:52
Megtanították. Épp csak nem mondták, hogy hagyjuk ezt az angolt, mi spanyolul beszélünk! A világhírű kubai énekesnő, Omara Portuondo és társa, Ibrahim Ferrer megjegyzést ugyan nem tettek, ha a sajtóbeszélgetésen valakinek kicsúszott a száján egy „szósöl kláb“, de a válaszban annyiszor mondták el, hogy „buena víszta szósziál klub“, ahányszor csak tehették.

Ami Che Guevara naplójából kimaradt

Kiss Valér  2005.02.25. 20:53
Az értelmes, cselekvõ halál értelmének faggatása az: Ami Che Guevara naplójából kimaradt.

Valdés, Zoé: A Semmi Édenében

Európa könyvkiadó  2005.02.25. 20:41
Kuba: a salsa ritmusa, vakító napsütés, trópusi viharok, buja vegetáció – és mindezek mögött a terjeszkedõ, mindent felfaló „semmi”. Ebben az édenkertnek álcázott semmiben, a Castro-rendszer szürke és ínséges hétköznapjaiban küszködve él Yocandra, egy irodalmi folyóirat fõszerkesztõje, aki arról álmodozik, hogy világhírû író lesz.

Ernesto Che Guevara halálának harmincadik évfordulójára

Ahmed Ben Bella  2005.02.20. 11:00
1967. október 9-én, a bolíviai La Higuera-ban, egy apró tanteremben kivégezték Ernesto Che Guevarát, akit elõzõ nap fogtak el. Így fejezte be életét az az ember, akit Jean-Paul Sartre korunk legteljesebb személyiségeként emlegetett. Argentína, Guatemala, Kuba, Kongó és legvégül Bolívia. Forradalmi elhivatottsága egyre újabb és újabb utakra indította, mindvégig azzal a nemes céllal a lelkében, hogy enyhítsen a szegények szenvedésein. Utolsó állomása La Higuera lett. 1962 és 65 között Ahmed Ben Bella miniszterelnök, az alábbi visszaemlékezés szerzõje, gyakran találkozott vele Algírban, mely akkoriban menedéket nyújtott a világ összes anti-imperialistája számára.

HEROIKUS SZÜLETÉS

ZOÉ VALDÉS  2005.02.20. 10:51
Meséli anyám, hogy 1959. május elsején történt, ô a kilencedik hónapban volt, már tudta, hogy lány vagyok. Mondja, hogy ”-Havannából átgyalogolt a Revolución térre, hogy meghallgassa a Comandantét. És a beszéd kellôs közepén egyszer csak nekifeszültem a fejemmel a medencéjének, kezdtem törni-zúzni a csontjait. Vállon kellett kivinni a Quinta Reina felé. Még mielôtt kiért volna a sûrû tömegbôl, ahogy elvitték a tribün elôtt, Che a hasára terítette a kubai zászlót, de ô szinte észre sem vette, mert én egyre gyötörtem, rohadt kínokat okoztam neki. És Fidel csak mondta szép jövôt ígérô, lelkes ünnepi beszédét. És én döfködtem anyámat a fejemmel, a könyökömmel, az öklömmel, menekülni akartam a testébôl, mindenünnen.

Che Guevara: Isten trónjánál

Hegyi Gyula  2005.02.20. 10:49
Azok számára, akik a történelemben a tőzsdeindexen és a fegyveres erőszakon túl az eszméket is számontartják, II. János Pál kubai látogatása az utóbbi esztendők egyik legfontosabb eseménye volt. II. János Pál pápa és Fidel Castro személyéről együtt és külön-külön sok mindent gondolhatunk. Egy dologban azonban bizonyosak lehetünk: találkozásuk központjában nem a pénz, a piac, a gazdasági hatalom és a geopolitikai stratégia állt. Olyan dolgokról cseréltek eszmét, amelyekről "komoly embereknek" korunk illemtana szerint nemcsak tárgyalniuk, hanem gondolkodniuk sem ajánlott. Istenről és a kereszténységről, Marxról és a forradalmi szocializmusról, a kizsákmányolásról és a szegényekről, s arról az őrjítően korszerűtlen kérdésről, hogy melyik út vezet az igazsághoz.

 
Naptár
2024. Január
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY