A kubai konyha a spanyol s afrikai konyha keverke, s leginkbb a helyi alapanyagokat hasznlja. A legismertebb telek: a fekete bab rizzsel, a csirke rizzsel (arroz con pollo) s a picadillo, ami darlt marhahsbl s rizsbl kszl. Ezek mellett a levesek is npszerek. Mindazonltal az ltalnos lelmiszerhiny miatt sokszor kell vrnunk az llami ttermekben. A kubai sr (cerveza) remek s hresek a koktlok is.
Az orszgban a csapvz fogyasztsa nem ajnlatos. Palackozott vz kaphat az lelmiszerboltokban - a nagy meleg miatt napi kb. 2 -3 liter folyadkfogyaszts javasolt. A kubai hatsgok szigoran ellenrzik az lelmiszerek behozatalt. Az llat-s nvnyfertzsek megelzse rdekben tilos hsflesgeket, gymlcst s zldsgflt, nvnyi magvakat az orszgba bevinni. (Kivtelt kpeznek a konzervek). Tbb piac ll az orszgba ltogat vendgek rendelkezsre, ahol a szezonnak megfelel gymlcst, zldsget lehet vsrolni. A zldsgszezon oktber vgtl mjus kzepig tart. Az rak ezeken a piacokon kubai pesban vannak nyilvntartva. |